معرفی درگاه USB Type C

type c

USB Type C که نام رسمی آن USB گونه ی C است یک سیستم اتصال یواس بی است که با متصل‌کننده دو لایه و متقارن چرخشی اش شناخته می‌شود.

مزایای پورت USB Type-C:

  • سرعت بیشتر انتقال فایل
  • سرعت بیشتر شارژ دستگاه ها
  • یکپارچه شدن طراحی دستگاه ها و وجود فقط یک استاندارد شناخته شده
  • باریک و سبک تر شدن دستگاه ها

کابل ها

کابل های USB 3.1 کابل های USB-C با امکانات کامل در نظر گرفته می شوند. آنها کابل هایی با علامت گذاری الکترونیکی هستند که حاوی یک تراشه با یک تابع شناسه بر اساس کانال پیکربندی و پیام های تعریف شده توسط فروشنده (VDM) از مشخصات USB ​​Power Delivery 2.0 هستند. طول کابل باید برای Gen 1 ≤2  متر یا برای Gen 2 ≤1  متر باشد. 25 مارس 2016)، جدول 3–1، صفحه 37.</ref> تراشه شناسه الکترونیکی اطلاعاتی درباره محصول/فروشنده، اتصالات کابل، پروتکل سیگنال دهی USB (2.0، Gen 1، Gen 2)، ساخت و ساز غیرفعال/فعال ارائه می دهد. ، استفاده از توان VCONN، جریان VBUS موجود، تأخیر، جهت‌گیری RX/TX، حالت کنترل‌کننده SOP و نسخه سخت‌افزار/سیرم‌افزار.

کابل‌های USB-C که دارای جفت‌های محافظ SuperSpeed، پین‌های استفاده از باند جانبی یا سیم‌های اضافی برای خطوط برق نیستند، می‌توانند طول کابل را تا 4  متر افزایش دهند. این کابل های USB-C فقط از سرعت 2.0 پشتیبانی می کنند و از حالت های جایگزین پشتیبانی نمی کنند.

همه کابل‌های USB-C باید حداقل 3 A جریان (در 20 V، 60 } وات) داشته باشند، اما برخی نیز می‌توانند جریان پرقدرت 5 A (در 20) داشته باشند.  V، 100 W). کابل های USB-C به USB-C که جریان 5A را پشتیبانی می کنند باید حاوی تراشه های نشانگر الکترونیکی باشند (که به عنوان تراشه های E-Mark نیز به بازار عرضه می شوند) برنامه ریزی شده برای شناسایی کابل و قابلیت های فعلی آن پورت‌های شارژ USB نیز باید به وضوح با وات توان قابل علامت گذاری شوند.

کابل‌های USB-C با ویژگی‌های کامل که USB 3.1 Gen 2 را پیاده‌سازی می‌کنند، می‌توانند تا ۱۰  گیگابیت بر ثانیه سرعت داده را در حالت دوبلکس کامل مدیریت کنند. آنها با نشان‌واره SuperSpeed+ (SuperSpeed ​​10 Gbit/s) علامت‌گذاری شده‌اند. کابل‌هایی نیز وجود دارند که می‌توانند تنها USB 2.0 را با سرعت داده حداکثر ۴۸۰ مگابیت بر ثانیه حمل کنند. برنامه‌های صدور گواهینامه USB-IF برای محصولات USB-C موجود است و به کاربران نهایی توصیه می‌شود از کابل‌های دارای گواهی USB-IF استفاده کنند.

USB Type-C – انتقال و شارژ همزمان

یکی از اتفاقای خوبی که در مورد کابل USB Type-C افتاده اینه که همزمان هم دستگاه شارژ میشه و هم می تونید انتقال اطلاعات بدید . مثلا همینطور که تصویر لپ تاپ رو به تلویزیون منتقل میکنید می تونید لپ تاپ رو شارژ هم کنید . فرقی نمیکنه کابل کدوم طرفیه و سیگنال های ویدئو چجوری منتقل میشن ( در ادمه توضیح میدم ) ضمنا کابل USB Type-C می تونه دقیقا به پورت Display Port روی لپ تاپ ها بخوره و ویدیو رو منتقل کنه . از طرف دیگه در آینده ای نزدیک ، احتمالا کابل HDMI و کابل MHL هم نابود بشن و جاشون رو همین کابل نوع C بگیره چون تصویر هم انتقال میده .

usb type c

چرا تکنولوژی USB Type-C وجود دارد؟

انجمن گسترش دهندگان تکنولوژی USB تصمیم به طراحی یه استاندارد ثابت و جهانی کردن به نام USB Type-C که از این به بعد تمام دستگاه ها فقط به یه پورت و کانکتور مجهز بشن تا همه دستگاه ها به سادگی توسط USB Type-C به همدیگه وصل بشن .ضمن اینکه از طریق یه کابل هم اطلاعات منتقل بشن هم عملیات شارژ انجام بشه .

انواع USB

جدای از ورژن های استاندارد USB ، چندین نوع یا Type از USB داریم :

■ USB Type A که همین پورت USB معروفی هست که در کامپیوتر یا لپ تاپ می بینید

■ USB Type B که در پرینتر و اسکنر ها استفاده میشه

و نسخه های مایکرو و مینی از هر کدوم . مثلا کانکتور Micro USB شارژر گوشی موبایل تون از نوع Micro type B هست.

ورژن های USB

ورژن های مختلفی از USB معرفی شده من نمی خوام خیلی ریز بشم چون هدف اصلی USB Type-C هست . فقط در این حد بدونید که USB 1  و USB 2 و USB 3 معرفی شدن و چند وقت پیش هم ورژن USB 3.1 معرفی شد که قابلیت های بهتری نسبت به USB 3.0 داره . این یو اس بی type c هم از تمام قابلیت های ورژن USB 3.1 پشتیبانی میکنه .

USB Type-C – شکل ظاهری

از نظر ظاهری خیلی شبیه به همین کانکتور و یا پورت مایکرو یو اس بی Type B هست اما لبه هاش گرد شدن یعنی دیگه جهت یا نشونه ای روش نیست ، دلیلش رو در ادامه میگم .

مانیتور های دارای USB Taype C

همانطور که لپ‌تاپ‌های مدرن و جدید برای زیبایی و حمل و نقل بین مکان‌های مختلف نازک‌تر می‌شوند، درگاه‌های آن‌ها محدودتر می‌شود. اتصال رایانه‌ها به انواع مانیتور یا تجهیزات دیگر نیاز خروجی‌های متفاوت دارد که این مورد با نازک شدن لپ تاپ‌ها در تضاد است.

مانیتورهای دارای USB-C در این زمان به سرعت تبدیل به یک جایگزین محبوب برای کاربرانی می‌شوند که دارای لپ تاپ و سایر دستگاه‌هایی هستند که فقط درگاه های USB نوع C دارند. USB Type-C به کاربر اجازه می‌دهد لپ تاپ خود را مستقیما به مانیتور متصل و تبادل اطلاعات کند. با قوانین جدید اتحادیه اروپا که استفاده از پورت USB-C را برای همه تلفن های همراه، تبلت‌ها و دوربین‌ها در اتحادیه اروپا از سال 2024 اجباری می‌کند، مانیتورهای ادغام شده با درگاه USB-C همانطور که انتظار می رفت به سرعت به استاندارد تبدیل شده‌اند.

درگاه USB-C در بین محصولات دسته مانیتور استوک در کشور ما وجود دارد. مانیتورهای استوک وارداتی به علت سفارش اینکه سفارش کشور‌های خارجی هستند از این پورت پشتیبانی می‌کنند. در این مقاله، دنیای رو به رشد مانیتورهای USB-C را بررسی خواهیم کرد و در مورد انواع مختلف آن‌ها و همچنین سازگاری و مواردی که باید به آنها توجه کنید، بحث خواهیم کرد. با دانش رایانه مرجع خرید انواع محصولات دیجیتال استوک از جمله مانیتور همراه باشید.

مانیتور USB-C چیست؟

مانیتور USB-C یک رابط از نوع USB Type-C به عنوان پورت یکپارچه برای اتصال به دستگاه‌هایی مانند لپ تاپ، مینی کیس، تبلت و تلفن همراه استفاده می کند. با ارتباط دو طرفه، دستگاه می‌تواند ویدئو و صدا و همچنین داده‌ها را به مانیتور متصل منتقل کند و مانیتور می‌تواند در حالی که فقط از یک سیم استفاده می‌کند، برق دستگاه را نیز تامین کند.

 مانیتور پورت USB-C بدون Power Delivery

تعداد کمی از مانیتورهای USB-C دارای قابلیت های بسیار ابتدایی هستند و فقط ویدیو، صدا و داده را از طریق پورت USB-C دریافت می‌کنند یا فقط دارای قابلیت دریافت داده هستند. برخی از این مانیتورها ممکن است با سایر پورت‌های USB نیز ادغام شوند.

با وجود محدودیت‌هایی که این نوع مانیتور USB-C دارد برای استفاده کسانی طراحی شده است که می‌خواهند محتوای چندرسانه‌ای را نمایش دهند و داده‌ها را با سرعت بالا (10 Gbps) در مکان‌های ثابت برای کارهای اداری و سرگرمی منتقل کنند. از آنجایی که این نوع مانیتور USB-C دارای انتقال برق نیست، باید دستگاه خود را به طور جداگانه تامین برق کنید.

مانیتورهای USB-C با قابلیت Power Delivery

با بهبود فناوری USB-C در مانیتورها، لپ‌تاپ‌ها و دستگاه‌های تلفن همراه، مانیتورهای USB-C با Power Delivery اکنون در میان کاربرانی که به شدت به لپ‌تاپ، تبلت و تلفن‌ها متکی هستند و می‌خواهند یک محیط کاری مرتب با کابل‌های کم داشته باشند، وجود دارد و محبوب هستند.

این به این دلیل است که مانیتورهای USB-C با انتقال برق می توانند دستگاه متصل را در حالی که به عنوان نمایشگر ثانویه کار می کنند شارژ کنند و در نتیجه یک کابل کمتر می شود. کاربرانی که مرتباً دستگاه خود را بین خانه و محل کار جابجا می‌کنند نیز از این نوع مانیتور سود می‌برند. علت این مورد این است که هنگام جابجایی لپ تاپ خود نیازی به اتصال کابل های زیادی ندارند.

همچنین، تصاویر، ویدیوها یا داده های مشاهده شده در تبلت ها و تلفن ها نیز می‌توانند به راحتی از طریق اتصال USB-C بر روی صفحه، نمایش داده شوند. در عین حال، لازم نیست نگران تمام شدن برق دستگاه نیز باشید.

هنگام انتخاب یک مانیتور USB-C با Power Delivery، مهم است که مطمئن شوید که می‌تواند برق دستگاه شما را تامین کند. برخی از آنها فقط انرژی کافی برای شارژ یک دستگاه تلفن همراه (کمتر از 65 وات) را تامین می‌کنند، در حالی که برخی دیگر با قدرت بالای 65 وات می‌توانند یک لپ تاپ را تغذیه کنند. همچنین باید مطمئن شوید که درگاه USB-C دستگاهتان از انتقال برق پشتیبانی می‌کند. اکثر لپ‌تاپ‌های مدرن و جدید امکان شارژ از طریق USB-C را دارند.

usb-c

مانیتورهای USB-C چند منظوره Docking

مانیتورهای داکینگ USB-C علاوه بر عملکرد انتقال برق و توانایی انتقال ویدئو، صدا و داده، پورت‌های اضافی‌تری را روی مانیتورها ارائه می‌دهند. این پورت‌های اضافی را می‌توان برای اتصالات اینترنت سیمی RJ45، درایوهای دخیره سازی و لوازم جانبی مانند صفحه کلید، موس، میکروفون و هدفون و غیره استفاده کرد.

از آنجایی که پورت‌ها روی مانیتور هستند، به محض اینکه کابل USB-C را به لپ تاپ خود وصل می‌کنید، همه چیز متصل می شود و سیم‌های نامرتب به راحتی پنهان می شوند. از آنجایی که بسیاری از محصولات لپ تاپ‌ استوک و نو فقط دارای پورت‌های USB-C هستند، داشتن یک سری از پورت‌های مفید دیگر روی مانیتور مانند USB-A و Ethernet می‌تواند قابلیت استفاده دستگاه شما را افزایش دهد.

 مانیتورهای USB-C با ویژگی سوئیچ KVM

اگر از دو کامپیوتر مختلف متصل به یک مانیتور استفاده می‌کنید و می خواهید بتوانید هر دوی آنها را با یک صفحه کلید و ماوس کنترل کنید، یک مانیتور USB-C با یک سوئیچ KVM یک انتخاب عالی است.

دقیقاً مانند یک مانیتور داکینگ USB-C، شما تمام لوازم جانبی خود را مستقیماً به مانیتور وصل می‌کنید، اما زمانی که می‌خواهید بین دستگاه‌ها جابجا شوید، می‌توانید روی یک دکمه کلیک کنید و مانیتور به طور خودکار لوازم جانبی شما را به دستگاه دیگر تغییر می‌دهد. خرید یک مانیتور USB-C KVM اغلب ارزان‌تر از خرید یک مانیتور معمولی و یک سوییچ KVM به طور جداگانه است و منجر به محیط کاری بسیار مرتب‌تر می شود.

 نوع USB-C لپ تاپ یا رایانه شما

برخی از کاربران ممکن است متوجه شوند که وقتی لپ تاپ یا رایانه را از طریق کابل‌های USB-C به مانیتور متصل می‌کنند، صفحه نمایش سیگنالی را نشان نمی‌دهد، یا لپ تاپ شارژ نمی شود. برای این مشکلات ابتدا باید انواع پورت های USB-C لپ تاپ خود را بررسی کنید.اگر دستگاهی که می‌خواهید به مانیتور USB-C خود متصل کنید، از حالت USB-C Alt پشتیبانی نمی‌کند، نمی‌توانید از پورت USB-C آن برای خروجی نمایشگر به مانیتور خود استفاده کنید. به یاد داشته باشید که مطمئن شوید همه دستگاه‌های شما از حالت USB-C Alt پشتیبانی می‌کنند.

USB Taype C
type c

مانیتور های دارای Type C

md271p
مانیتورام اس ای مدل md271p سایز 27 اینچ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *